Verdensledende professor besøkte Lean Lab

Onsdag den 23. september besøkte professor Daniel Jones Lean Lab. Den verdensledende Lean eksperten som var i Norge i forbindelse med konferansen HSS-09, uttalte seg svært positivt om Lean Lab.

Jones roste konseptet og uttalte følgende

– En fullskalasimulator som dere har bygd opp i Gjøvik gir så bra grunnleggende forståelse for sentrale elementer i Lean at den absolutt bør benyttes av langt flere bransjer enn vareproduserende industri ikke minst innen effektiviseringsarbeid innen helse, samt privat og offentlig tjenesteyting.

Knut Sandbakken som har vært delaktig i utvikling av Lean Lab mener at det er spesielt morsomt å få slike tilbakemeldinger fra Jones.

– Det er ekstra morsomt for oss at en person med hans kjennskap til emnet, gir så entydig positive tilbakemeldinger om konseptet, sier Sandbakken.

Jones påpekte også at det gode samarbeidet som finnes rundt Lean Lab mellom den konkurranseutsatte industrien, forskningen, høyere utdanning og konsulentbransjen i regionen gir muligheter for å gi opplæring i verdensklasse.

For de som ikke kjenner til Professor Jones fra før, så er han en ledende internasjonal ekspert på Lean. Sammen med Dr. Womack ledet han på 80-tallet to store forskningsprogram om global bilindustri med base ved MIT i Boston. Dette arbeidet ledet til mange publikasjoner og særlig den prisbelønte «The Machine that Changed the World» (1990/2007), som regnes som en av de ledende ledelsesbøker etter krigen. Det var i denne boken begrepet Lean (Business System) ble introdusert på basis av lærdom fra Toyota.